Logo Urzędu Gminy Czarna Dąbrówka

Warsztaty kulinarno- dietetycznych organizowanych w ramach Fundusze Europejskie Program Żywnościowy 2021-2027 Podprogram 2023.

Centrum Usług Społecznych w Czarnej Dąbrówce informuje:

w dniach 26, 27, 28 listopad 2024r.  w godzinach od 9 do 12-tej w Gminnym Centrum Kultury i Biblioteka w Czarnej Dąbrówce

 po raz kolejny odbył się cykl bezpłatnych warsztatów kulinarno- dietetycznych organizowanych w ramach Fundusze Europejskie Program Żywnościowy 2021-2027

Podprogram 2023.

Warsztaty były dedykowane dla osób korzystających z Banku Żywności. Uczestnicy warsztatów skorzystali z bezpłatnych porad dietetyka.

Zostały przygotowane smaczne potrawy. Frekwencja jak zwykle dopisała. Dziękujemy wszystkim uczestnikom.

Dużym powodzeniem cieszyły się kotleciki z dyni i kaszy jęczmiennej. Prezentujemy przepis:

Składniki:

                        - dynia piżmowa ½ sztuki

                        - kasza jęczmienna 100gr

                        - jajka średnie 

                        - mąka 4 płaskie łyżki

                         - natka pietruszki posiekana 1 łyżka

                        - ostra papryka 1 łyżeczka

                        - bułka tarta 2 łyżki

                         - olej 3 łyżki

                          - sól.                                 

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotuj, ostudź

Dynię obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, delikatnie odciśnij, wymieszaj z kaszą i natką pietruszki.

Masę przypraw ostrą papryką i szczyptą soli, dodaj jajka i dwie łyżki mąki. 

Uformuj kotleciki, panieruj w pozostałej mące wymieszanej z bułką tartą, usmaż na oleju.

                          #FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #BankiŻywności

Galeria zdjęć

20241127_093027 20241127_093033 20241127_094048 20241127_094156
powrót do kategorii
Poprzedni Następny

Pozostałe
aktualności